Investiție uriașă pentru întreg ecosistemul – „Moldova IT Park” a lansat platforma mitp.md

„Moldova IT Park” a lansat platforma mitp.md – Investiție pentru întreg ecosistemul IT.
Parcul pentru tehnologia informației „Moldova IT Park” a lansat platforma mitp.md – o platformă digitală unică pentru întreg ecosistemul IT. Aceasta va aduce valoare adăugată ecosistemului tech și va spori atragerea de investiții locale și internaționale în acest sector.

Doar în anul 2021, companiile rezidente MITP au avut o cifră de afaceri de 7 miliarde de lei, echivalentul a 4% din PIB. Pentru o dezvoltare eficientă a domeniului, Ministerul Economiei a investit prin promovarea ajustările în cadrul normativ în vederea simplificării mecanismului de organizare și funcționare a „Moldova IT park”, precum și facilitarea interacțiunii digitale dintre Administrația Parcului și rezidenți.

Astfel, Platforma va oferi acces la informație valoroasă privind ecosistemul IT din țară, datele operative privind destinația exporturilor, evoluția volumului de vânzări trimestriale și al salariului mediu.

”Aceste date prezintă interes deosebit atât pentru rezidenți, potențiali rezidenți și investitori, dar și pentru autoritățile statului în vederea planificării și ajustării politicilor de suport în domeniu. De asemenea, platforma va fi un punct de atracție pentru specialiști IT în căutarea locului de muncă, dar și companiile IT care oferă oportunități de angajare”,  a precizat Andrei Cușcă, șeful Direcției politici în domeniu tehnologiei informaționale și economiei digitale, din cadrul Ministerului Economiei.

Proiectul a fost realizat cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și se aliniază priorităților Guvernului de a investi în transformare digitală a economiei și societății. Conform datelor oficiale pentru anul trecut, industria IT din țară continuă creșterea dinamică și constituie deja peste 4.2% din PIB.

Читайте также