Idei de investiții pentru anul 2023

Tot mai multe persoane sunt interesate de investițiile pe care le pot face pentru a-și mări veniturile și a avea un viitor mai bun.

Venitul pasiv este un venit pe care îl poți face destul de ușor cu ajutorul investițiilor iar pentru a începe să devii un investitor nu ai nevoie de sume extrem de mari, din contra poți să începi cu sume mici la început.

Vezi câteva idei care te vor ajuta să devii și tu un investitor în 2023.

Depozite bancare

În cazul în care ești la început în domeniul investițiilor depozitele bancare sunt printre cele mai sigure investiții în acest moment.

În cazul acestor depozite te bucuri de dobânzi mai mari decât în cazul unui cont standard de economii.

Cu toate că nu este neapărat una dintre metodele care te vor face să câștigi extrem de mulți bani aceste depozite îți oferă randamente destul de bune anual.

Fonduri de investiții

Fondurile de investiții sau fondurile mutuale se referă practic la punerea la comun a unor sume de bani a mai multor investitori privați, care au ca scop susținerea anumitor plasamente financiare.

Pentru a investi în fondurile mutuale trebuie să achiziționezi unități de fond ale respectivului fond iar prețul și valoarea unității se determină periodic la intervale predefinite de timp.

Investind un astfel de fonduri practic devii acționar a companiei în care fondul plasează sumele pe bani pe care tu și ceilalți investitori le-ați investit.

Investiții în imobiliare

Domeniul ce ține de investiții imobiliare pare să fie din ce în ce mai căutat.

Și tu te-ai putea număra printre cei care consideră că este un sector ceva mai simplu de stăpânit față de investițiile la bursa de valori sau în Forex, pentru care trebuie să studiezi ani întregi.

Ei bine, află că și investițiile imobiliare se pot dovedi a fi destul de complicate, în special pentru persoanele care nu sunt suficient de bine informate și pregătite pentru un astfel de business.

Multora li se întâmplă să își piardă concentrarea și să ia decizii neinspirate, care în timp se dovedesc a fi catastrofale din punct de vedere financiar.

Investiții la bursă

Mai mult ca sigur atunci când vorbim de investiții te gândești la cei care investesc bani la bursă.

Chiar dacă pare un lucru destul de complicat, acum te poți bucura de multiple instrumente și aplicații care te ajută să faci aceste investiții mult mai rapid și mai ușor.

Este evident că în astfel de investiții ai nevoie de o informare în prealabil pentru a putea lua deciziile cele mai corecte pentru tine.

Investiții în acțiuni

Cu siguranță ai auzit despre acțiuni și știi că ele reprezintă acele titluri care atestă dreptul de proprietate asupra unei părți din într o companie sau o societate pe acțiuni.

Dacă investești în achiziția anumitor acțiuni devii automat proprietarul unei părți din compania respectivă care a emis acele acțiuni și poți chiar să iei anumite decizii referitoare la ce se va întâmpla în cadrul companiei sau firmei respective pe viitor.

Aceste acțiuni pot fi cumpărate prin intermediul bursei sau a diverselor platforme specializate în astfel de investiții.

Criptomonde

Criptomonedele sunt active digitale care vor fi din ce în ce mai folosite în viitor având în vedere rapiditatea cu care intrăm în lumea metaverse.

Tot mai multe proiecte se bazează pe schimbul de criptomonede iar investiția pe care o poți face în acest segment, cu toate că este destul de volatilă, pe termen lung este o investiție care îți va aduce extrem de multe beneficii.

Și aici, ca în cazul oricărei investiții este nevoie să te informezi despre piața crypto ca să poți lua decizii corecte în ce privesc banii pe care vrei să îi investești.

Știai că pentru obținerea unei asistențe profesionale în domeniul investițiilor poți apela la Fondul Național pentru Protecția și Promovarea Investițiilor.

Fondul reprezintă o platformă financiară cu o înaltă siguranță pentru investiții pe termen lung în mediul de afaceri al Republicii Moldova. El are menirea să acționeze ca un partener responsabil al persoanelor juridice și fizice, care au nevoie de capital fix sau suplimentar pentru dezvoltarea afacerii, implementarea proiectului – pe de o parte, și entitățile juridice și persoanele interesate de investiții efective de fonduri — pe de altă parte.

Fondul Național pentru Protecția și Promovarea Investițiilor conlucrează cu investitorii din Republica Moldova și oferă următoarele servicii:

Consultanță în marketing

Alegerea unui obiect de investiții. Oferim consultări în acest domeniu pentru o mai bună înțelegere a pieței, a situației în direcția cointeresată: cerere, nivelul prețului, potențialul de creștere, metodele de promovare și îmbunătățire a proiectului. Funcția analitică a marketingului vă va oferi posibilitatea de a vă adânci în proiect, să înțelegeți părțile și zonele lui.

Evaluarea riscurilor. Pentru a stabili fezabilitatea finanțării unui proiect de afaceri, este important să aflați despre nivelul perspectivelor acestuia și posibilele riscuri în procesul de implementare. Realizăm o evaluare a riscurilor atunci când investim într-un anumit proiect de afaceri.

Consultanții noștri vor efectua analize și vă vor oferi informații detaliate, astfel încât să decideți dacă alegeți sau nu o anumită direcție de activitate și dacă se merită să investiți resurse în această sferă.

Sprijin legal

Elaborarea contractelor. Avocații competenți vă vor ajuta să întocmiți un contract în conformitate cu toate normele legale. Scopul acestui serviciu este de a respecta drepturile investitorului și de a asigura securitatea tranzacției.

Introducerea modificărilor. În procesul de investiții, apar adesea dorințe sau cerințe suplimentare ale părților, care se cer incluse în contract. Experții noștri vă vor ajuta să le formulați corect și să le adăugați la eșantionul de acord de investiții.

Clarificarea detaliilor. Verificăm siguranța beneficiarului fondurilor, consultăm investitorul în aspectele fiscale și îl ajutăm la alegerea celor mai bune soluții și a celei mai profitabile forme de investiții.

Sprijin pentru tranzacții de investiții

Fondul oferă nu doar sfaturi și pregătire pentru încheierea unei tranzacții de investiții, ci și sprijinul acestora în fiecare etapă.

Vă rugăm, contactați-ne dacă aveți nevoie de:

  • Pregătirea declarațiilor, revendicărilor, reclamațiilor. În desfășurarea unui proiect de investiții, apare necesitatea de rezolvare a unor probleme de natură juridică și de marketing. Pentru implementarea lor cu succes, solicitați sprijinul nostru profesional.
  • Participarea la negocierile părților și soluționarea juridică a litigiilor. Experții noștri vă vor ajuta să rezolvați litigiile în mod competent, să vă apărați poziția și interesele.
  • Reprezentarea intereselor în instanțele de judecată. În cazul unor situații, care necesită o decizie judecătorească, suntem gata să acționăm ca reprezentant al Dvs., pentru a obține rezultate și decizii pozitive.

Sprijinul oferit de către experții noștri în fiecare etapă a proiectului de investiții este o garanție în minimizarea riscurilor și a posibilelor pierderi.

Читайте также